Panduan Buka Akaun FXStockbroker

Panduan ini disediakan untuk menjelaskan langkah yang perlu dituruti oleh pelanggan FXStockBroker apabila membuka akaun LIVE untuk tujuan trading.

Step 1 >> Klik Butang Di Bawah

Anda akan dibawa ke website pendaftaran akaun seperti di bawah.

Step 2 >> Isikan Maklumat Peribadi Mengikut Kad Pengenalan. Untuk bahagian alamat, hendaklah sama seperti di atas Lesen Memandu atau Bil Utiliti (TNB / Unifi).

Untuk jenis platform, pilih MT5 Trader & untick AlphaPro. Lepas itu, klik Register.

Step 3 >> Snap gambar 2 perkara berikut:-

a) muka depan Kad Pengenalan

b) muka depan lesen memandu ATAU bil utiliti (TNB / Unifi) atau Penyata Bank yang ada tertera nama anda dan alamat yang digunakan dalam borang daftar.

Dua item di atas perlu digunakan untuk langkah berikutnya.


Step 4 >> Buka email anda & cari email yang diterima daripada no-reply@fxstockbroker.com, kandungannya seperti di bawah.

Maklumat yang penting ialah login dan password yang akan digunakan untuk login ke platform trading MT5 (desktop atau mobile) dan juga ke ruangan dashboard pelanggan.

Ikuti arahan seperti di dalam email.

Step 5 >> Login ke ruangan ahli 

https://traders.fxstockbroker.com/members/login

Klik pada butang KYC (Know Your Client) untuk tujuan verification identiti pelanggan. Ikut arahan di website itu untuk upload Kad Pengenalan dan bukti alamat.

Apabila akaun ada telah disahkan (dalam tempoh 48 jam), broker akan menghantar notifikasi melalui email seperti di bawah.

Step 6 >> Untuk proses Deposit, anda boleh melakukan melalui dashboard ahli (jika menggunakan kad kredit atau kad debit)

Untuk deposit melalui bank tempatan, sila berhubung dengan pengurus akaun yang dilantik oleh FXstockbroker.

Jika anda ada peranyaan atau perlukan maklumat lanjut, anda klik pada butang di bawah dan kita berhubung melalui whatsapp.